Dé renovatiespecialist voor de voedselproducerende industrie

Jackit introduceert Sealwise WCB voor de voedselproducerende industrie

Vergeet mdf, multiplex of spaanplaat! Ontdek Sealwise WCB; circulaire en volledig waterbestendige panelen van gerecycled pvc.

Sealwise WCB, want zo heet het materiaal, heeft een aantal bijzondere eigenschappen, waarvan de absolute waterdichtheid en de anti-bacteriële en anti-virale wel de meest opzienbarende zijn. In de voedselproducerende industrie zeer belangrijke pluspunten. Denk aan wandpanelen in de productieomgeving, kleedruimtes, cleanrooms en laboratoria, maar ook zeer geschikt voor meubilair in deze omgevingen.

Bekijk de Sealwise video

Download de gratis Sealwise brochure

Sealwise WCB de schrik van elke bacterie en virus

“De panelen zijn gemaakt met de Biomaster®-methode; een technologie waarbij zilverionen door en door in het materiaal zijn verwerkt en daarmee een integraal onderdeel vormen van het paneel”. “Dit voorkomt dat bacteriën en virussen kunnen groeien, energie produceren of repliceren, waardoor ze afsterven. Het is bewezen dat het materiaal de groei van bacteriën met 99,9% en zoals recent ontdekt ook virusgroei met 99,8% reduceert.

Een gerenommeerd laboratorium in Engeland toonde aan dat het betavirus van COVID 19, aangebracht op Sealwise, al na twee uur vrijwel compleet was verdwenen. Ook andere virussen zijn erop getest, waaronder influenza, mazelen, knokkelkoorts en SARS-virussen. “Sealwise is het enige plaatmateriaal met deze uitzonderlijk hoge score.

 

PVC had lange tijd een milieuonvriendelijk imago. Maar de techniek staat niet stil. “Sterker, door nieuwe ontwikkelingen in het recycleproces durven wij te stellen dat WCB juist een van de meest duurzame materialen is binnen de voedselproducerende industrie. “Het is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal: UPVC, dat geen weekmakers bevat. Samen met de gesloten celtechnologie draagt dat bij aan de stijfheid van het plaatmateriaal. Het buitenste laagje is vervaardigd uit nieuw, onvermengd pvc. Het hele paneel is na gebruik volledig recyclebaar.”

Of stel hier uw vraag